Tutorial & Freebies




Assalamualaikum . Korang sihat ? Kat sini , saya sediakan tutorial & freebies untuk korang semua
Harap ia berguna bagi menghias blog korang . XD
Jika korang copy tuto ni , tolong credit to saya eah .


Simple Tutorial (Newbie)
Tutorial : Pasang Header (Newbie)
Coming Soon...
Coming Soon...

Tutorial Blog
Tutorial : Favicon
Tutorial : Transparent Header (Photoscape and GIMP)
Tutorial : Cara Nak Delete Blog
Tutorial : Check Harga Blog
Tutorial : Check Berat Blog
Tutorial : Main Body Background
Coming Soon...
Coming Soon...

Tutorial Lain
Tutorial : Know Your Laptop Gender
Tutorial : Chatting di Twitter
Coming Soon...
Coming Soon...

Freebies
Freebies : Header - Part 1 Welcome to My Blog
Freebies : Header - Part 2 Miss Simple
Freebies : Cute Icon - Part 1 Crayon , Fairy Smilies , Girl , Mini , Barbie
Freebies : Cute Icon - Part 2 Simple Crayon , Soft
Freebies : Cute Icon - Part 3 Divider
Freebies : Doodle - Part 1 Shopping
Coming Soon...
Coming Soon...


Classic Template
Tutorial : Cara Guna Blogskin #HOT
Freebies : //Espressione (Part 1)
Freebies : Sweet Crunchy (Part 2)
Freebies : Miss Simple (Part 3)
Coming Soon...
Coming Soon...



Tutorial Photoshop
VidTutorial : Buat Header yang Simple
Coming Soon...
Coming Soon...


10 Comments ❤️:

♥ Cik layla ♥ berkata...

hai awakkkk ! awak nak req tutors cmne nak buat background entry cm awak skunk ni !please HALP ME :(

Farah Adriana Mohd Samsul berkata...

boleh bagi tau?? awak buat header kat app mana?

Anna Suriana berkata...

hai , cye nak request tuto leh x ? macam mne nak buat kotak komen mcm u ni ? cute la ... :) plizzz ~

Cyfa TaeYang . berkata...

Kalao nak letak comment box bawah post macam mana eh untuk BLOGSKIN ? :D

Dfaa Najwa berkata...

Sis . Nak tau satu perkara boleh tak ? Tulisan ape yang sis guna untuk header tuu ? Thanks

Nur Adilla Shahirah berkata...

Hye kak, macam mana nak buat yg kawan kite tu ?

Afyfa berkata...

Nak tanya boleh? Macam mana nak letak fanpage buttn like dekat chitchat kite erk? kalau dah buad tutorial nak minta hantar chitchat dkt blog ni yea :D

http://afifaofficial.blogspot.com

Terima kasih :')

☺ CikNurin Irdina ♡♥ berkata...

macam mana nak buat code blogskins sendiri eh?

Myea Bakh berkata...

salam.. akak nk tny, cm mana eh nak masukkan link lam bs ? example : nk buat tuto, tetapi xtau masuk link tuto lam page tuto, harap paham :)