VidTuto: Simple Header - Photoshop CS5

3 Comments ❤️

Hye. Assalamualaikum. Kali ni nak buat tuto, tapi dalam bentuk video. Dah lama tak buat tuto kan? hahaha. K, sebenarnya ada orang tanya saya kat Ask.fm,



So, rajinkan diri lah nak buat tuto ni kan. malas nak printscreen, buat video lah senang kan?


So, faham tak lagi? Harap sangat lah awak faham k. :D Apa, apa komen kalau takfaham. :)

Lama betul menghilangkan diri. AISHH!

2 Comments ❤️
Assalamualaikum and Hye ! :D


 

Hahahahahahahahaha. Lama betul tak update blog. Agak-agak dah berapa abad ehh ? haha, baru sebulan kot tinggalkan blog ni. haha, kan ? semua followers dah lari. Hm, sejak akhir-akhir ni kan, malas gila kot nak update blog. Lagi-lagi join Giveaway/Contest. Dulu bukan main semangat lagi nak join Giveaway/Contest bagai. SEKARANG ? hahaha, kosong~kosong~.

Dan beberapa hari yang lepas, ada ternampak kak Nabila Medan buat Giveaway. Tiba-tiba mood ada balik nak join giveaway lepas sebulan takde mood, malas, nak update blog. Nak tau, time saya nak join kak Nabila punya Giveaway, time tu jugak lah kena pergi KB. Sempat lagi join sebelum bertolak pergi KB. hahaha. Sepupu bukan main kata camni "Weh, cepat ahhh nak pergi dah ni" tapi saya still menghadap laptop ni follow-follow sponsor GA kak Nabila. hahaha, lawakk ahh. *tak lawak pun sebenarnya* 


Haha, k lah. Maybe entry ni pendek je, sebab jari-jari ni malas gila nak menaip panjang-panjang. Otak pun dah berbelit-belit nak fikir isi entry ni. Tajuk je nampak gempakk, tapi isiiii HAMPEHH! hahaha. Okay lahh, Byeeee.



Ehhhh, kejap-kejap. Sebelum korang blah dari sini, saya nak mintak tolong SUBSCRIBE facebook kedua saya, boleh ? Button ada kat sebelah kiri yang float-float kat tepi blog tuhhh. Tak nampakkk ? Tekan sini jeee : 





Bukan apa, dah lama dah tak active facebook yang kedua ni lepas berbulan-bulan deactive facebook nihh. Haa, nak activekan lah balik. Kalau korang taknak tolong takpe ahh kan, nak buat camne ? :D heee, k lahhhhh. BYEEEEE :D

Nabila Medan's Giveaway

1 Comments ❤️

Contest blog siapa yang kawaii tu ?

14 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

Tag

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

89 Comments ❤️

#Klik banner untuk join


Soalan : Kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la

Jawapan : Saya berblog untuk , errrrr . Entahlah . Untuk tambah ilmu pengetahuan kot . Sebab , sebelum saya berblogging , saya memang kuno gila lahhh ! Sebelum berblogging saya taktahu apa-apa pasal dunia IT , cuma tahu facebook je . Pastu , tiba-tiba terdetik nak buat blog ni . Sebab tengok sepupu main blog , saya pun try lah jugak mintak sepupu buatkan . Sebenarnya ni bukanlah blog pertama saya . Blog pertama saya , saya tak ingat password lahhh . Heeee :D 

Yang menarik tentang blog saya , takde kot . Entahlah . Korang nilaikan sendiri . Saya ni tak pandai menilai blog sendiri , nanti orang cakap perasan pulokk . hehehehe >_< 

Sumber inspirasi saya confirmlah kak LYSSA FAIZUREEN . Saya jumpa blog k.lyssa dari mana entah lahh . tak ingat . ^^ jangan marah ye kak . Tapi k. Lyssa lah orang first tolong saya baiki blog saya , baiki camne tu , baiki dengan tutorial dia lahh kan . Ke apa ? haha . Masa mula-mula tengok tutorial lyssa , perghhh ! susah gila nak buat ! susah kat bahagian EDIT HTML dan CTRL+F . mase tu tak tau apa-apa pasal kod-kod ni semua . kuno rite . pastu baca lah tutorial dia yang for newbie , baca punya baca , masih tak faham . hari-hari baca tuto NI , tapi still tak faham . Pastu , ada lah sehari tu , saya baca betul-betul dan try . Jyeahhhh ! akhirnya dapat jugak faham tuto lyssa . Kalau takde k.Lyssa , takde jugak lah blog ni . Thnks . Lebiu so much :* 

habis sudahh . panjang tak pajang ? first time tulis sepanjang ni bila masuk segmen . segmen sebelum ni buat entry ringkas je . k.lyssa suruh saya muntahkan balik apa yang ada dalam fikiran saya sekarang ni . dah panjang tu dalam fikiran saya , panjang tu jugak lah saya tulis . heee :D byee ^_^v

Wordless Wednesday #2 | 1st Doodle

2 Comments ❤️
Masih dalam pembaikian . hihihi

OMG ! Earning Churpchurp saya berkurang . Adakah anda juga begitu?

2 Comments ❤️

Tadi tengok kak Nabila Medan update blog pasal NI haaa . Pastu , check lah kat churpchurp ni , tengok-tengok , earning jadi sikit . Buat report lahh . Pastu kak Nab suruh baca yang NI . Haaa , baca lahh . Kalau tak faham, meh saya translatekan .

"UPDATE: Kepada semua Churpers yang telah mengemukakan pertanyaan, sila ambil perhatian bahawa pertanyaan anda masih akan diproses jika anda tidak mempunyai screenshot; bagaimanapun, anda digalakkan untuk berbuat demikian dalam usaha untuk membantu kami mengesahkan butiran, dan jangan juga menyediakan butiran sebanyakmungkin tentang masalah anda.
Sila juga berasa bebas untuk berkongsi apa-apa kempen yang sedia ada yang anda lihat di halaman Ganjaran, kerana semua pendapatan yang dihasilkan akan dikreditkan seperti biasa.
***************
Dear Churpers,
Seperti yang ramai di antara anda mungkin perasan, laman web ChurpChurp adalah tidak boleh diakses bagi kebanyakan hari ini (27 September), dan ia telah dibawa kepada perhatian kami bahawa ini adalah disebabkan oleh pencerobohan ke rangkaian web kami hosting Exabytes perkhidmatan, di mana 50 pelayan, termasuk kita, telah dipadam. Hasilnya, terdapat gangguan perkhidmatan di pihak kami.


Walaupun pemotongan pelayan, pasukan Tech kami telah dipulihkan sejak laman web kami dari sandaran jauh, dan ChurpChurp sedang berjalan seperti biasa lagi. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa data yang masih mungkin hilang, dan kita memerlukan bantuan dari anda semua untuk memastikan bahawa apa-apa rintangan yang diseterika keluar tidak lama lagi.
Terdapat beberapa cara anda boleh menghubungi kami jika anda menghadapi sebarang isu dengan akaun ChurpChurp anda, yang adalah seperti berikut:
- ChurpChurp helpdesk
- Borang maklumbalas Dedicated
Jika anda menghadapi sebarang kesilapan dengan tetapan akaun anda, butiran pengguna, pendapatan, hilang akaun dan lain-lain, sila lakukan mendapatkan berhubung dengan kami melalui mana-mana cara yang disenaraikan di atas sebelum cukai 27 Oktober 2012. Adakah menyediakan kami dengan maklumat seberapa banyak yang mungkin, dan tidak membenarkan kami sehingga 30 November untuk menyelesaikan semua isu.
Walaupun kita bekerja keras untuk menetapkan kesilapan yang berlaku pada masa ini, kita juga kesal bahawa kita sementara akan menggantung permintaan cashout dari semua akaun sehingga semua perkara telah diselesaikan.
Terima kasih, Churpers, untuk semua kesabaran dan sokongan anda melalui masa ini, dan kami memohon maaf atas sebarang kesulitan yang timbul.

ikhlas,
Pasukan ChurpChurp"

dah baca ? sebenarnya masa mula-mula tak faham jugak , translate kat google , faham lahh . hikhik . selesai masalah churpchurp , tunggu masa je untuk jadi asal balik . lama jugak saya tak bukak acc churpchurp ni . Fuhhhhhhhh ! Thnks kak Nab bagitahu awal-awal . :)

Shila Amzah Juara Asian Wave

1 Comments ❤️
Tahniah diucapkan kepada Shila Amzah kerana berjaya mengharumkan nama Negara di peringkat Asian selepas menjuarai Pertandingan Asian Wave semalam.


Memang satu kejutan apabila penyanyi Malaysia, Shila Amzah menjuarai Pertandingan Asian Wave. Salah satu lagu yang dipersembahkan olehnya ialah Grenade nyanyian asal oleh Bruno Mars.

Kemenangan Shila bukan calang-calang kerana mengalahkan artis Korea popular seperti Minwoo dan ramai lagi. Semoga dengan kejayaan Shila ini akan membuka mata dunia tentang kehebatan penyanyi Malaysia. 


P/S : Tahniah Shila ! Kami rakyat Malaysia bangga dengan pencapaian anda . Mungkin korang dah lama tahu kan ? Saya ni baru je tahu tadi lepas BW ke blog sorang ni . Cerita-Kosong-Ku


Credit to : Cerita-Kosong-Ku

Blog berhabuk telah dibersihkan dengan header baru

8 Comments ❤️
Assalamualaikum...


Entah pape kan tajuk entry kali ni . hahahahahahaahahha . Blog berhabuk ? Yes ! Setelah seminggu tak update blog . Bukan apa , kalau update pun , susah nak ping entry . Semuanya disebabkan SPAM  . Ni pun ping guna link yang INI je . Grrrr -.- . Dah tanya orang ramai , tapi diorang taktau . Kalau sape-sape yang tahu tu jangan lah kedekut ilmu sangat kan . bak kata orang putih , Sharing is Caring .

Kalau tengok perubahan kat blog ni selama sebulan , takde 1 pun berubahhh . Start daripada bulan puasa tak edit blog . Ni pun baru je tukar header ni haaa . Sebab nak masuk Segmen INI . Masa puasa guna header yang ni je .



#Simple rite ?

Hari ni tukar kepada ni 




#Letak gambar masa hari raya mase tu . Tak shantek punn . 


Btw , entry kali ni malas nak taip panjang-panjang , walaupun nampak tajuk tu hampir panjang . hahahahaha .   K lahh . Baibaiiiiiiii . 


Segmen Jiakreatifelt: Blog aku cantik tak?

5 Comments ❤️

Selamat Hari Raya awakkkkkkk !

4 Comments ❤️

Lama tak update blog ni . Dah berhabuk dahhh blog ni kan . Entah kemana followers saya ni . Sibuk beraya agaknya . haha .

Sebenarnya saya takde mood nak berblog sejak akhir-akhir ni . Disebabkan kena SPAM la , saya xboleh nak PING entry Giveaway yang saya join lagi . Dah tanya ramai , ada yang kata takingat la , lupa la awak taknak tolong saya ekh ? sedihhh :'/ . Saya dah try tak ping 3 hari & lebih , tapi tetap takboleh nak ping jugak . Kalau sape-sape boleh bantu tu , komen sini kay . Kalau betul-betul menjadi saya akan bayar awak . Topup je la k . Seriussss awak .

Btw , Hari ni dah raya dah . saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri bagi yang mengenal diri ini . Maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki jika ada TERkasar bahasa , TERsilap bicara , TERmarah yang tak kena , TERtanya tak tentu hala , TERsasul yang tak sengaja , TERpukul kat mana-2 , TERpekik di telinga , TERpinjam harta benda , TERmoody tak semena-mena , TERumpat dimana-2 , dan segala TER lagi la . Maaf Zahir & Batin .

Giveaway : 3-lens LOMO Style Film Camera by Amercorner.com

6 Comments ❤️

#Klik banner untuk join


Hadiah giveaway amercorner.com 

1.  3-lens LOMO Style Film Camera (top referral) 

2.  lomo aquapix (dipilih oleh random.org)

3. lawak kampus kompilasi (pemenang dipilih via random.org)

Random Giveaway : Saya Nak Kad Raya Dari Nabila

0 Comments ❤️

#Klik banner untuk join


Hadiah
Tudung Bawal Bercorak + Kad Raya - Top Refferal X1
Kad Raya Special - Entri Kreatif X3
Kad Raya - random.org X5

Pemilihan Pemenang
Top Refferal - Berdasarkan refferal ke blog ini
Entri Kreatif - Nabila akan nilai , baca , teliti entri korang. If nabila berkenan nabila akan pilih :)
Random.Org - Berdasarkan cabutan bertuah. Siapa yang kena dia yang menang


Tag 

1st Giveaway by Safiena

1 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

 5 wishlist 
-Dapat Ipad . Takpun Iphone je 
-Dapat kamera DSLR Nikon
-Disukai oleh semua orang
-Bahagia tanpa sengsara #Ehhh
-Menang banyak Giveaway 

kenapa perlu domain ini?
-Senang sikit kalau nak taip link blog ni . sebab blogspot ni ejaan dia panjang . ambik masa sikit nak tulis . [3saat je pun] . 

Tag

Bila berkahwin semuanya dapat PAHALA . Bestnyaa !

1 Comments ❤️
Salam . Kat sini nak share satu gambar jumpa kat facebook ni . 


Seronoknya berkahwin daripada bercouple kan . kalau couple buat semua ni semuanya HARAM ! Tapi bila berkahwin semuanya PAHALA ! Orang dulu-dulu kalau dah minat tu kahwin terus . Dah cantik sangat , takut buat DOSA pulak kan . Ha , kalau awak dah minat kat orang tu , pinang dia cepat-cepat . #Ehhhh ^_^ hihi

Tengok ni
Apa komen anda ?

Sekolah rendah dah pandai buat cerita dalam blog

4 Comments ❤️

Assalamualaikum...
Testing-testing-testing , 1 , 2 , 1 , 2 , 1 , 2 , 3 . Ehh , Hye ! saje test blog ni takut tak boleh buat entry baru je . ye la kan , dah lama tak update blog ni . hehehe . Semenjak puasa ni malas gila nak update blog , tambah-tambah banyak kerja sekolah yang tertangguh tak buat lagi . hmmm , bila la nak siap kerja sekolah tu . ada sape-sape nak buatkan tak ? haha :P

Straight to the point , ada budak sekolah rendah saya , kiranya junior saya la kan . Nama dia Amy Lya , orang panggil "Amy" . Sekarang ni dia berumur 12 tahun . Dia ni memang berbakat buat cerita a.k.a novel dalam blog . Nak tengok blog dia ?

Ni haaaaa
http://aimiemylya.blogspot.com/

comelkan ? dia pengguna blogskin . ada jugak dia sediakan freebies . try la guna . hehe  .

okayy , korang baca la cerita yg dia buat . sekarang dia dah buat cerita tu sampai bab 21 . kalau nak baca bab 1 ni susah sikit nak tekan "Older Post" , banyak sangat entry dia . mesti penat punyaaaaa ! jadi , kalau nak tengok list-list bab dalam cerita tu korang boleh tekan "Stuff". tau tak kat mana ? rujuk gambar


#Klik utk tumbesaran

 bila klik tuu , dia auto keluar camni kan ? baca la bab 1 sampai habis . Happy Reading . :)

#Klik utk tumbesaran

Eahhh kejap ! Kalau nak baca tu , support la Amy jugak . dia letih-letih buat cerita , korang taknak support dia . Haa , bagi yang ada twitter dan facebook tuu , boleh la follow twitter dan like fanpage dia . :)

FANPAGE Amy : SINI
TWITTER Amy : SINI

Segmen : Kenangan Ramadhan

4 Comments ❤️
#Klik banner untuk join

Kenangan yang paling takkan dilupakan ialah tahun 2011 (tahun lepas) . First time puasa penuh tahun lepas , sebelum ni tak pernah puasa penuh camni . Harap tahun ni pun puasa penuh macam tahun lepas . Insyaallah

Nama : Atirah Hayati
Code warna : #FF77BB

50 blogger terpantas je boleh dapat doodle atas . :)

BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen

0 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

Tamat sehingga cukup 100 penyertaan


Hadiah-hadiah :-

Lomo By Amna - 1 pemenang


Tudung By Lovely Strawberry - 1 pemenang


2 unit brooch by Hotz Mumma - 2 pemenang


2 helai Tudung bawal by Hailady's Page - 1 pemenang


Blouse , Bag , Couple dress by Blouse Closet - 3 pemenang


Bag by Branded Bag Outlet - 1 pemenang



  • Keychain By Amna - 2 pemenang
  • LED watch by Ann Little closet - 1 pemenang
  • Combo Voucher by Ann Little Closet - 5 pemenang
  • Korean Clothes by Ann Little Closet - 1 pemenang 
  • Animal Lens Case + Lens by Kierah Closet - 1 pemenang 
  • Voucher RM10 by Dazzling Lens - 10 pemenang
  • RM5 voucher by Shawls To Love - 1 pemenang
  • Voucher Discount 10% by Sweetie Pretty Lens - 5 pemenang
  • Shawl By Butik Saujana - 1 pemenang
  • 3 min brooch by Nas Shoppe - 1 pemenang
  • RM10 voucher by Butterflies Melody - 7 pemenang
  • Voucher 5% by MairaDiana Shoppe - 5 pemenang
  • Shawl + Brooch by Sofia Kim - 1 pemenang




SAGUHATI

  • Edit Blog picture Window by Kinarakinatarakagarikitaro - 1 pemenang
  • Edit Full Washed Denim by Rochelle - 5 pemenang
  • Review Blog 7 hari - 2 pemenang
  • Header by Liyana Hazid - 2 pemenang
  • Animated Banner bt Liyana Hazid - 3 pemenang
  • Header by Hajjatul Darwisyah - 3 pemenang
  • Animated banner by  Andi Sakinah - 3 pemenang
  • Own Single Anime by Afiq Affendi - 1 pemenang
  • Own Single anime Header - 1 pemenang



Blogger yang menjadi idola saya ialah Faqihah Husni . Dia seorang blogger muda yang famous pada abad ini .   Dia muda setahun daripada saya . Saya jadikan dia sebagai idola sebab kecil-kecil lagi dah famous , dan kecil-kecil lagi dah pandai buat tutorial sendiri . banyak tutorial dia buat . kebanyakannya dia buat sendiri . Okayy , sampai disini saje k . 

1st Giveaway By Wawa

7 Comments ❤️
Photobucket
#Klik banner untuk join

Hadiah-hadiah :-

:108: Pashmina (2 pemenang)
-ada 2 warna pink n black-

:108: Bawal 2 tone (seorang pemenang)


:108: Topup RM 5 (2 pemenang)


:108: Beg duit comel (2 pemenang)

:108: 2 Hadiah misteri - Hinode Shop(2pemenang)


:108: Keychain handphone (3 pemenang)



Hadiah Top-Refferal
:108: Keychain

2 Hadiah Tambahan untuk korang iaitu :

:108:Hadiah Misteri (2pemenang)

Giveaway Rahmatnnya Ramadhan by Musical Xiao

1 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

Keistimewaan bulan Ramadhan :-
1.Syaitan diikat , jadi boleh buat amal banyak-2 tanpa gangguan .
2.Pintu neraka ditutup dan pintu syurga dibuka utk semua orang Islam . 

Simple GIVEAWAY by Ira Thira

1 Comments ❤️

#Klik banner untuk join


:::: Senarai Hadiah ::::

Tudung bawal
Shawl
Topup RM 10 (3 orang)
Topup RM 5 (4orang)
Keychain
Header



Segmen : Aku Nak Jadi Blogger Yang Paling Famous Di Dunia

0 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

Saya target 3000 follower untuk tahun ni . 

1st GiveAway by Hadifah Sabri

1 Comments ❤️