Giveaway Buku PTS Pilihan saya

Photobucket

#Klik banner untuk join


Saya memang kaki novel . Kalau pergi je kat kedai buku , Perghh ! Rasa cam nak beli semua buku . Malangnya , mak saya tak bagi laa . Ni la peluang saya untuk dapatkan buku yang saya idam-idamkan .


1.Pilih Lesen Apa ?
Sinopsis :-

Dalam kehidupan ini, kita sentiasa perlu membuat pilihan. Mahu makan apa? Mahu pergi ke mana? Mahu pakai baju merah jambu yang sweet atau baju biru yang cool? Keputusan perlu diambil. Apakah pilihan terbaik pada ketika itu?

Seronoknya sudah habis peperiksaan SPM! Alya tidak perlu sibuk belajar lagi. Tidak perlu buka buku lagi! Sukanya! Mahu lakukan aktiviti apa sepanjang tiga bulan ini? Perlu buat pilihan!

Kata ibu, belajar memasak dengannya. Kata kakak, pergilah mencari pengalaman baru. Kata abang… abang tidak membantu langsung! Kata nenek, ambillah lesen motosikal. Kata ayah, pilihan di tangan Alya.

Apakah pilihan yang diambil oleh Alya?


2.Pilihlah Aku menjadi Duta Kecantikan

Sinopsis :-

Sambungan novel Pilihlah Aku Menjadi Pramugari. Novel ini mengisahkan sahabat Nabila, Maimunah. Maimunah mengalami masalah berat badan berlebihan.

Seperti gadis obesiti lain, niat mahu kurus tetap ada. Setiap kali, Maimumah berolahraga dan berdiet, pasti semangatnya merundum. Godaan makanan dan gaya hidup di sekeliling sukar ditentang. Semasa Maimunah berada di kafetaria, dia terbaca satu pengumuman pencarian duta kecantikan yang dianjurkan oleh sebuah pusat gim yang dimiliki oleh Maya Harun.

Adakah Maimunah berjaya menurunkan berat badannya seterusnya menjadi DUTA KECANTIKAN seperti Maya Harun? Jangan ketinggalan bagi memiliki naskhah ini.


3.Aku Dia & Gosip

Sinopsis :-

Gadis gigi jarang kaki gosip! Gadis bibir lebar, bermulut tempayan. Sama ada si kaki gosip, orang yang suka mengumpat, suka jaga tepi kain orang... semuanya boleh disingkap melalui seulas bibir. Oh, betulkah andaian ini?

Kehidupan Zaza gadis penggemar coklat semakin huru-hara untuk semestar kali ini. Gosip, fitnah dan khabar angin umpama ribut datang dari setiap penjuru. Tercungap-cungap Zaza mahu menepisnya. Dendam Maliz dan Asyikin kerana tidak mampu memenangi hati Fariz sentiasa membara. Akibatnya dua gadis ini menyebarkan fitnah. Gosip tersebar bagai virus berbahaya di Kolej Persediaan Pendidikan. Alkisahnya, Zaza ke Bangkok untuk pembedahan sedut lemak!

Zaza terduduk difitnah! Berita yang lebih sensasi menggemparkan kolej bertiup kencang. Pemerintah Negara Bumi Emas yang mencari permaisuri baru, berhajat melawat Kolej Persediaan Pendidikan. Misinya hanya satu. Mahu bertemu Zaza yang dilihatnya sebagai ikon gadis yang sihat.

Apa terjadi pada Zaza? Mengapa hidup ini penuh kacau-bilau? Orang yang suka mengumpat dan menyebar fitnah ini tidak takut dosakah? Mengapa perempuan suka bergosip? Semua ini membebankan fikiran Zaza. Namun doa dan kesabaran membuatkan Zaza cekal.


4.Aku Dia & Glamour

Sinopsis:-

Cuti kali ini memang dinantikan. Cuti kali ini memang ditunggu-tunggu. Zaza dan teman-teman menyangka dia akan menjalani latihan amali sebagai guru pada cuti semestar kali ini. Namun sepucuk surat memberi seribu kejutan buat mereka. Zaza, Puteri Rania, Insyirah dan Khadijah tiba-tiba sahaja ditawarkan menjadi wartawan penyiaran di TV10! Zaza baru sahaja berangan-angan mahu menempah 10 pasang baju kurung untuk dipakai semasa mengajar di sekolah! Tetapi kini dia bakal ke stesyen TV10. Aduh... bukankah itu tempat orang yang glamor-glamor sahaja? Zaza menjadi tidak keruan.

Kemarahan Asyikin dan Maliz pula bagai gunung berapi mahu meletup. Mereka hanya ditawarkan menjadi petugas di Radio 10. Oh, mengapa mesti di radio sahaja! Mengapa Zaza pula harus dipilih ke TV10? Zaza bukan pandai melaram. Zaza bukan tahu berpakaian glamor! Sudahlah bersaiz XL, entah-entah penuh skrin TV10 kalau mahu tayang muka Zaza. Kebencian Asyikin dan Maliz tidak terbendung. Mereka merancang mahu jadi pelajar praktikal yang paling bergaya, yang baju dan kasutnya bling-bling. Biar dari jarak 5 kilometer orang sudah nampak mereka. Biar muka tumbuh jerawat akibat bersolek tebal, itu tidak mengapa... asalkan diri glamor!

Oh, sebenarnya hidup glamor tidak seindah mana! Seksa sebenarnya hidup glamor seperti artis ini! Ada sahaja paparazi mengintai.Pastinya glamor itu hanya menyusahkan!


5.Aku Dia & Queen Drama

Sinopsis :-

Sindrom resdung dan sinus menyerang Zaza kali ini. Gadis manis ini asyik hacummm sana... hacummmm sini! Hidungnya bengkak macam buah strawberi. Pipinya bertaburan dengan bintik-bintik merah bagai ada buah ceri masak di ladang! Zaza berazam mahu menjadi lebih rajin dan pembersih. Dia tidak boleh terkena habuk ataupun debu di rumah.

Pun begitu, semuanya menjadi huru-hara apabila Zaza punya rakan sebilik yang baru. Entah mengapa, rakan sebiliknya itu benar-benar mencabar kesabaran Zaza dan teman yang lain. Dia adalah Diba yang juga digelar Diva atau Drama Queen.

Betulkah Diba @ Diva @ Gadis Drama Queen ini pelajar pintar dari Universiti Michigan, Amerika Syarikat? Kalau benar, mengapa dia tercampak pula di kolej Zaza? Mengapa dia suka bercakap besar tetapi di dalam beg mahalnya yang terkoyak di tengah jalan itu ada terselit alat penekan daging burger? Ayuh, selongkar kisah Zaza dan teman-temannya kali ini dalam Aku, Dia & Drama Queen.


6.Aku Mahu Superbibik

Sinopsis :-

“Saya mahu bibik yang pandai gubah bunga, baiki paip, fasih berbahasa Inggeris, mahir menjahit dan ada lesen memandu serentak!” beritahu Ina yakin.

“Amboi, tingginya impian awak! Bibik pun manusia biasa seperti kita semua. Bukannya Superman!” Farah tersentak.

“Superman?” Ina mengulang perkataan itu. “Betul cakap awak, Farah! Bibik memang manusia biasa. Tetapi saya tidak mahu yang biasa-biasa. Saya mahu bibik yang hebat dan luar biasa! Saya mahu seorang superbibik!”

Itulah impian Shazarina! Memiliki seorang bibik sempurna. Demi mencapainya, dia sanggup melakukan temu ramah ala-ala mencari peserta rancangan realiti TV. Hanya yang benar-benar layak akan diambil bekerja!

Demam pencarian bibik juga tersampuk kepada kumpulan The Wannababes. Tambah lagi, Shasha kini mempunyai tiga bibik secara serentak. Itu membuatkan Fasharina binti Tan Sri Hisham, Ketua The Wannababes rasa tercabar. Fasha yang punya dua bibik bertekad menyamai kehebatan Shasha! Fasha perlu mempunyai tiga bibik juga! Itu trend terkini orang kaya-kaya!

Apakah kesudahan pencarian bibik oleh Ina dan Fasha? Ketahui kesudahannya dalam novelAku Mahu Superbibik!


7.Aku Mahu Teman Tapi Mesra

Sinopsis :-

Widya melancarkan perang dunia ketiga dengan Edrina?

Semata-mata kerana Edrina menegur kemerosotan pelajaran Widya.

Widya diberi kata dua.

Memilih Mr.LobakLobak, si Teman Tapi Mesra atau mementingkan keputusan peperiksaan demi masa depan.8.Aku Mahu ke New York 1

Sinopsis :-

The Wannababes mahu ke New York? Tetapi jumlah peserta sudah penuh! Hmm... terpaksalah The Wannababes melakukan apa sahaja demi mencapai misi yang satu itu! New York, tunggu kedatangan The Great Wannababes!


9.Aku Mahu ke New York 2

Sinopsis :-

Mengapa jadi begini? The Wannababes sudah sampai ke New York. Tetapi New York itu nyata indah khabar dari rupa! The Wannababes tidak sanggup berlama di New York! The Great Wannababes sanggup melakukan apa sahaja asalkan dapat tinggalkan New York!


10.Aku Mahu Buli

Sinopsis :-

Aku Mahu Buli mengisahkan nasib seorang pelajar baru bernama Mimi Monira yang baru sahaja berpindah ke Sekolah Menengah Sri Bangsar. Mimi Monira tidak tahu mengenai kewujudan sekumpulan pelajar yang berpengaruh dalam sekolah itu yang juga dikenali sebagai Kumpulan The Wannababes.


Giveaway Buku PTS Pilihan anda adalah anjuran Muazfaris.com dan SEO Lelaki Kacak