SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?


#Klik banner untuk join


Soalan : Kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la

Jawapan : Saya berblog untuk , errrrr . Entahlah . Untuk tambah ilmu pengetahuan kot . Sebab , sebelum saya berblogging , saya memang kuno gila lahhh ! Sebelum berblogging saya taktahu apa-apa pasal dunia IT , cuma tahu facebook je . Pastu , tiba-tiba terdetik nak buat blog ni . Sebab tengok sepupu main blog , saya pun try lah jugak mintak sepupu buatkan . Sebenarnya ni bukanlah blog pertama saya . Blog pertama saya , saya tak ingat password lahhh . Heeee :D 

Yang menarik tentang blog saya , takde kot . Entahlah . Korang nilaikan sendiri . Saya ni tak pandai menilai blog sendiri , nanti orang cakap perasan pulokk . hehehehe >_< 

Sumber inspirasi saya confirmlah kak LYSSA FAIZUREEN . Saya jumpa blog k.lyssa dari mana entah lahh . tak ingat . ^^ jangan marah ye kak . Tapi k. Lyssa lah orang first tolong saya baiki blog saya , baiki camne tu , baiki dengan tutorial dia lahh kan . Ke apa ? haha . Masa mula-mula tengok tutorial lyssa , perghhh ! susah gila nak buat ! susah kat bahagian EDIT HTML dan CTRL+F . mase tu tak tau apa-apa pasal kod-kod ni semua . kuno rite . pastu baca lah tutorial dia yang for newbie , baca punya baca , masih tak faham . hari-hari baca tuto NI , tapi still tak faham . Pastu , ada lah sehari tu , saya baca betul-betul dan try . Jyeahhhh ! akhirnya dapat jugak faham tuto lyssa . Kalau takde k.Lyssa , takde jugak lah blog ni . Thnks . Lebiu so much :* 

habis sudahh . panjang tak pajang ? first time tulis sepanjang ni bila masuk segmen . segmen sebelum ni buat entry ringkas je . k.lyssa suruh saya muntahkan balik apa yang ada dalam fikiran saya sekarang ni . dah panjang tu dalam fikiran saya , panjang tu jugak lah saya tulis . heee :D byee ^_^v

89 Comments ❤️:

nis berkata...

Datang dari planet yang sama... Jom singgah blog saya

http://heesicca.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Minah Sepet berkata...

Datang dari segmen yang sama :)

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH berkata...

singgah sini!!
selamat malam :)

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cinta Muka Buku !! berkata...

Singgah Dari Segmen Yang Sama
http://cokelatsayasuka.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

I'm Arina :D berkata...

Hi , saya dari segmen yang sama :D
http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Sharifah Nurshahira berkata...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

ieka farhana berkata...

salam jejalan dsini sambil BW jom serbu
http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

Mimie berkata...

dr segmen lyssa =)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

sampaicucuratap berkata...

segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Amalina Razali berkata...

datang dari segmen yang sama :)

http://amalinarazali93.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizurren-kenapa-aku.html

Nana berkata...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mama Adam berkata...

hi!

dr segmen yang sama :)

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu berkata...

Salam :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain berkata...

hye, singgah juak ye kawan :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Athia berkata...

datang singgah sini, dari segmen sama...

happy blogging :)

jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ berkata...

datang dari segmen sama.
http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Novelgurl berkata...

tu la..snng kn nk edit blog bila g tgk kt tutorial Lyssa kn =)

Nor Quraishia berkata...

Singgah dari segmen sama --> http://quraistory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

jom join contest..
http://quraistory.blogspot.com/2012/10/contest-teka-dan-menang-by-quraishia.html

Anis Farhana berkata...

Hai , dari segmen yang sama .

http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cikgu Ma berkata...

salam kenal dik..dari segmen lyssa ^_^
memang blog sangat cantik dan kemas...^_^


http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cikgu Ma berkata...

salam kenal dik..dari segmen lyssa ^_^
memang blog sangat cantik dan kemas...^_^


http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara berkata...

terjah follow sini dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fendy berkata...

singgah dari segmen sama...
singgah blog fendy yer...
http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Yanie Andierah berkata...

Singgah sini and saya dari segmen yang sama :) tak lupa follow awak sekali kalau sudi follow saya balik eh :) komen entry saya pula :) . http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nur hanim berkata...

Hi datang dari segmen yang sama :) nice header !!!!!!

http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

Cik Lyeen berkata...

Lyeen dtg sini follow dr segmen yg sama..:)

http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

happy blogging dan ni cupcakes utk kamu..:)

Tengku Iji berkata...

salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fravlein Ulan berkata...

wotwotsssss~ segmen sama ~ follow cni and lepak2 . FOLLOW balek ehhh ^.^

Elih Japahar berkata...

Dunia IT ni luas, internet mmg banyak info yg berguna...selamat bblogging..:)

Singgah dr segmen yang sama,

http://elihjapaharkini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html#.UHBFH5jMhc0

Nazuerah Azhar berkata...

Hye Awak, Dari segmen yang sama :)
Salam kenal dari Ju'ah, Comel blog awak .

http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyna Reen berkata...

dari segmen lyssa :)

http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zatiey Ismail berkata...

dari segmen yang sama.. :)

http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

kate na berkata...

dah folow ..dari segmen yg sama sila folow balik http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Norazilah Abdullah berkata...

Hye, singgah sini dari segmen yang sama :D

http://kutahukuadamu99.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Si Matatajam berkata...

Singgah dari segmen yg sama..happy blogging

deqjamucuxx berkata...

jalan-2 here :) from same segmen :) peace !

http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

minah sEmpooOT berkata...

bkwan biar seribu kan??
dari segment yg sama.. slmt bkenalan..jom la lawat n follow blog minah lak! =D

http://minahsempooot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Izzah Norlizah berkata...

sma la adk comel...sis pn dlu lgsg xtaw pa2 sal blog ne.bljr sndri&d bntu ole tuto Lyssa^^

btw,dr segmen yg sma

http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Aisyahhhhh berkata...

Done follow ! Follow back yaww.

http://kuzumahachirodisini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Aida Nur Iman binti Herman berkata...

Dari segmen yang sama. Terjah entry saya: http://diariaida.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

AyuInsYiraH berkata...

assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Andi Sakinah (Si Peminat Purple) berkata...

Singgah dari segmen yang sama
http://andisakinah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Budu Bilis berkata...

saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

✉ ¥ana Fauzi ✉ berkata...

Hye hye , singgah sini ye , ni link sy : http://www.yanaliyana.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

*nice blog aa :D

The Queen's berkata...

Hiii , datang dari segmen sama . Mehh ~ http://youaresoooawesomee.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zamani berkata...

Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;)

http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ok, gtg now~ Bye :D

Hazirah Muslim berkata...

dari segmen yg sama (:
salam perkenalan (:
http://hazirahhawamuslim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Rochelle Liong berkata...

Dari segmen yang sama ^^ huhu <3 I love your story :)
http://missrochelle1999.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

iznawzi berkata...

salam...dari segmen yang sama....tq
http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

aku eryati berkata...

singgah berkenalan d sini...dr segmen lyssa
http://eryati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Megat Emy berkata...

dari segmne yang same.. singgah cini..

http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Atira Ameer berkata...

Saya terjah sini .. dri segmen yg sama .. :D
atira-ameer.blogspot.com/#/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dayana jojo berkata...

Dari segmen yang sama..
done follow you! (1471) follow me back!

http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cikyanxyanx berkata...

Assalamuailaikum . mira pun join segmen yang sama :D

http://cikyanxyanx.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza berkata...

saya singgah dari segmen yang sama :)

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanis Syazana berkata...

singgah sini.. jom singgah hanis plak :)
http://rightnot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Shasha Yacob berkata...

dari planet yang sama, menterjah di kawasan anda,

http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Shasha Yacob berkata...

dari planet yang sama, menterjah di kawasan anda,

http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

wany♥ berkata...

Datang melawat :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anim Farhanim berkata...

Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Arrien ::@man!:: berkata...

hye dear..singgah dari segmen yg same.. jmput lwat sye kmbali :)

http://arrienlove.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Nas :) berkata...

hepi blogging :D

http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

@ShafyqOnlyy berkata...

http://teamshafyqonlyy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html BLOGWALKING

Misz Mieza berkata...

Hai tuan rumah!
MM datang terjah dari segmen sama.. Hehehe..
Btw follow sini skali #1474.. ^^,

Jemput singgah! ^_~

http://pape-jer.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

shidaR berkata...

salam selamat bersegmen ya :)
shida singgah dr segmen lyssa juga..
visit me back >>
195. http://www.duniashida.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


nice blog :)

Eraz Fadli berkata...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria berkata...

Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


Tq

po_oh ~montel~ berkata...

datang terjah sini ...

http://naksusu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dEdEQ dE wIshEs berkata...

DTG DRI SEGMEN YG SAME .. KALO SUDI .. MEH LA LAWAT DEDEQ PLAK .. ^_^

9n0L4 berkata...

dtg terjah dari segmen yg same. follow sini. 1479. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Dunia Wilma berkata...

Selamat berkenalan...
Kunjungan balas dari Wilma...
Jadi follower # 1484 ^_^

http://duniawilma.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku-berblog/

Eyqa Hasnan berkata...

Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

NuRuL AtiQAh berkata...

Done follow u :)
Salam perkenalan :)
Datang dari segmen yang sama :)
Blog Atirah pon apa kurangya :)
Awesome jugak :D

http://girlbloggie.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html?showComment=1349777552047#c7425164512905296302

cikeyrah berkata...

Dari segmen yang smaa, sudah follow ;)

Juz A Bluelygirlz.... berkata...

salam..
hye..
daro segmen yg sme..
jom visit my blog.. klu sudi follow la skli hehehe ^^

http://juzabluelygirlz.blogspot.com/

Hanif Redland berkata...

Datang singgah sini jap baca cerita..hehe..

Cik Zaniff berkata...

singgah dari segmen yg sma !

salam kenal eh ~ huuuueee..^____^

follow ur blog..winkwink

Susan Lolo Bua berkata...

Salam.
kenapa belog awk comey sangat? suka la.. pinky pinky.. headertu pun comey, kita nak amik, tapi takut kena tgkap polis..hehehee

Liyana Azhar berkata...

Hai.. pagi ! mmblas knjugn atirah.. happy bwalking ya..

✉ ¥ana Fauzi ✉ berkata...

Saya dtg balas kunjungan :) Saya dh follow awk dh lama la yunc , heee :D

Syaza Nazurah berkata...

Sama lah kita. Dulu kuno sikit pasal IT tp sekarang dah thu sikit2.

http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

deno berkata...

deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital... sabar je la kan... :)

Diera Tekikushika berkata...

dtg sini membalas kunjungan dari segmen Lyssa. =) teruskan berblog yeah!

FL blogh0use berkata...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Cik Liya berkata...

datang sini follow balik :)

http://leeya92.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cheeze maz berkata...

Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.