Sekolah rendah dah pandai buat cerita dalam blog

4 Comments ❤️

Assalamualaikum...
Testing-testing-testing , 1 , 2 , 1 , 2 , 1 , 2 , 3 . Ehh , Hye ! saje test blog ni takut tak boleh buat entry baru je . ye la kan , dah lama tak update blog ni . hehehe . Semenjak puasa ni malas gila nak update blog , tambah-tambah banyak kerja sekolah yang tertangguh tak buat lagi . hmmm , bila la nak siap kerja sekolah tu . ada sape-sape nak buatkan tak ? haha :P

Straight to the point , ada budak sekolah rendah saya , kiranya junior saya la kan . Nama dia Amy Lya , orang panggil "Amy" . Sekarang ni dia berumur 12 tahun . Dia ni memang berbakat buat cerita a.k.a novel dalam blog . Nak tengok blog dia ?

Ni haaaaa
http://aimiemylya.blogspot.com/

comelkan ? dia pengguna blogskin . ada jugak dia sediakan freebies . try la guna . hehe  .

okayy , korang baca la cerita yg dia buat . sekarang dia dah buat cerita tu sampai bab 21 . kalau nak baca bab 1 ni susah sikit nak tekan "Older Post" , banyak sangat entry dia . mesti penat punyaaaaa ! jadi , kalau nak tengok list-list bab dalam cerita tu korang boleh tekan "Stuff". tau tak kat mana ? rujuk gambar


#Klik utk tumbesaran

 bila klik tuu , dia auto keluar camni kan ? baca la bab 1 sampai habis . Happy Reading . :)

#Klik utk tumbesaran

Eahhh kejap ! Kalau nak baca tu , support la Amy jugak . dia letih-letih buat cerita , korang taknak support dia . Haa , bagi yang ada twitter dan facebook tuu , boleh la follow twitter dan like fanpage dia . :)

FANPAGE Amy : SINI
TWITTER Amy : SINI

Segmen : Kenangan Ramadhan

4 Comments ❤️
#Klik banner untuk join

Kenangan yang paling takkan dilupakan ialah tahun 2011 (tahun lepas) . First time puasa penuh tahun lepas , sebelum ni tak pernah puasa penuh camni . Harap tahun ni pun puasa penuh macam tahun lepas . Insyaallah

Nama : Atirah Hayati
Code warna : #FF77BB

50 blogger terpantas je boleh dapat doodle atas . :)

BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen

0 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

Tamat sehingga cukup 100 penyertaan


Hadiah-hadiah :-

Lomo By Amna - 1 pemenang


Tudung By Lovely Strawberry - 1 pemenang


2 unit brooch by Hotz Mumma - 2 pemenang


2 helai Tudung bawal by Hailady's Page - 1 pemenang


Blouse , Bag , Couple dress by Blouse Closet - 3 pemenang


Bag by Branded Bag Outlet - 1 pemenang



  • Keychain By Amna - 2 pemenang
  • LED watch by Ann Little closet - 1 pemenang
  • Combo Voucher by Ann Little Closet - 5 pemenang
  • Korean Clothes by Ann Little Closet - 1 pemenang 
  • Animal Lens Case + Lens by Kierah Closet - 1 pemenang 
  • Voucher RM10 by Dazzling Lens - 10 pemenang
  • RM5 voucher by Shawls To Love - 1 pemenang
  • Voucher Discount 10% by Sweetie Pretty Lens - 5 pemenang
  • Shawl By Butik Saujana - 1 pemenang
  • 3 min brooch by Nas Shoppe - 1 pemenang
  • RM10 voucher by Butterflies Melody - 7 pemenang
  • Voucher 5% by MairaDiana Shoppe - 5 pemenang
  • Shawl + Brooch by Sofia Kim - 1 pemenang




SAGUHATI

  • Edit Blog picture Window by Kinarakinatarakagarikitaro - 1 pemenang
  • Edit Full Washed Denim by Rochelle - 5 pemenang
  • Review Blog 7 hari - 2 pemenang
  • Header by Liyana Hazid - 2 pemenang
  • Animated Banner bt Liyana Hazid - 3 pemenang
  • Header by Hajjatul Darwisyah - 3 pemenang
  • Animated banner by  Andi Sakinah - 3 pemenang
  • Own Single Anime by Afiq Affendi - 1 pemenang
  • Own Single anime Header - 1 pemenang



Blogger yang menjadi idola saya ialah Faqihah Husni . Dia seorang blogger muda yang famous pada abad ini .   Dia muda setahun daripada saya . Saya jadikan dia sebagai idola sebab kecil-kecil lagi dah famous , dan kecil-kecil lagi dah pandai buat tutorial sendiri . banyak tutorial dia buat . kebanyakannya dia buat sendiri . Okayy , sampai disini saje k . 

1st Giveaway By Wawa

7 Comments ❤️
Photobucket
#Klik banner untuk join

Hadiah-hadiah :-

:108: Pashmina (2 pemenang)
-ada 2 warna pink n black-

:108: Bawal 2 tone (seorang pemenang)


:108: Topup RM 5 (2 pemenang)


:108: Beg duit comel (2 pemenang)

:108: 2 Hadiah misteri - Hinode Shop(2pemenang)


:108: Keychain handphone (3 pemenang)



Hadiah Top-Refferal
:108: Keychain

2 Hadiah Tambahan untuk korang iaitu :

:108:Hadiah Misteri (2pemenang)

Giveaway Rahmatnnya Ramadhan by Musical Xiao

1 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

Keistimewaan bulan Ramadhan :-
1.Syaitan diikat , jadi boleh buat amal banyak-2 tanpa gangguan .
2.Pintu neraka ditutup dan pintu syurga dibuka utk semua orang Islam . 

Simple GIVEAWAY by Ira Thira

1 Comments ❤️

#Klik banner untuk join


:::: Senarai Hadiah ::::

Tudung bawal
Shawl
Topup RM 10 (3 orang)
Topup RM 5 (4orang)
Keychain
Header



Segmen : Aku Nak Jadi Blogger Yang Paling Famous Di Dunia

0 Comments ❤️

#Klik banner untuk join

Saya target 3000 follower untuk tahun ni . 

1st GiveAway by Hadifah Sabri

1 Comments ❤️

1st GiveAway By Tomel Alyah

0 Comments ❤️

Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera And Iera

2 Comments ❤️

#Klik banner untuk join


1st GiveAway Cik Balqis

2 Comments ❤️

#Klik banner untuk join


hadiah untuk 1st and 2nd Top Referral ialah:

1st Top Referral mendapat extra gift yang disponsor oleh Mistine Corp.

*klik pada gambar untuk penjelasan lebih lanjut mengenai produk*

craft dari farachew! untuk 3 blogger yang menjadi Top Referral~

Giveaway Craft n Crochet 2 By Tihara

4 Comments ❤️

#Klik banner untuk join
Hadiah-hadiahnya:

1. Coin purse -Top refferal (untuk entry GA ini)
2. Bookmark roses
3. Bookmark daisy
4. Love Crochet
5. Blog review di blog Herba Tihara ( sticky post 48 jam )
6. Blog review di blog Herba Tihara ( sticky post 24 jam )
7. Blog review di blog Herba Tihara untuk 3 peserta

Berapa banyak Air yang perlu diminum dalam sehari ?

3 Comments ❤️

#Sumber : Google

Ada orang kata jangan minum air banyak-banyak. Minum seteguk dua saja, ini petua untuk awet muda. Ada pendapat yang mengatakan kita perlu meminum 8 gelas sehari. Yang mana betul?


Pendapat yang pertama, memang tidak betul. Yang kedua? Tidak berapa betul! "8 gelas sehari" lebih merupakan sebagai lagenda yang telah diterima sebagai fakta.


Baru-baru ini, Jurnal Psikologi Amerika mendedahkan bahawa tidak terdapat bukti saintifik yang dapat menyokong teori "8 gelas sehari". Jangan salah faham pula. Saintis tersebut bukan mengatakan kita tidak memerlukan air. Tetapi nasihat agar kita mengambil 8 gelas air sehari bukanlah satu nasihat yang baik.


Pertama, kita perlu meminum air berulangkali di sepanjang hari. Meminum 8 gelas di waktu pagi dan mempercayai bahawa anda sudah meminum air yang cukup untuk hari tersebut adalah berbahaya.


Mereka yang meminum air, walau setengah gelas, pada setiap jam akan mendapati diri mereka begitu bertenaga.


Berapa banyak yang perlu diminum? Ianya bergantung kepada cuaca dan aktiviti yang anda jalankan. Lebih banyak anda kehilangan air, lebih banyak yang perlu diminum, lebih banyak dari 8 gelas. Tetapi jangan pula meminum terlalu banyak. Kenapa pula? Meminum terlalu banyak air boleh menyebabkan keracunan air (sekiranya menahan membuang air kecil) ataupun situasi elektrolit tak seimbang.


Peringatan: Lebih banyak anda meminum air, lebih banyak anda perlu menggantikan elektrolit anda. Di mana anda boleh memperolehi bekalan
elektrolit? Dari air minuman sukan seperti 100 Plus, Excel dll.


Sebelum anda ke pasaraya untuk membeli minuman tersebut, saya ada satu petua untuk anda. Masukkan secubit garam ke dalam setiap gelen air minuman anda. Anda sudah mendapat bekalan elektrolit yang cukup. Sudah tentu pengeluar air minuman sukan tidak akan memberitahu kita mengenainya.

Pemenang Simple Giveaway by AtirahHayati & SitiSyazwani

4 Comments ❤️


Assalamualaikum.. hari ni saya nak umum pemenang giveaway yang saya anjurkan hari tu , ingat tak ? yang "Simple Giveaway by Atirah Hayati & Siti Syazwani"  tuu , takkan tak ingat kot . alaaa , yang INI ni .

Sebenarnya dah lama nak umum . Masa tutup GA tu 7 JULAI 2012 hari Sabtu , lepas tu nak umum 14/15 Julai gituu , tapi banyak pulak kerja sekolah cikgu bagi . kalau nak umum hari sekolah takleh kot minggu lepas , banyak kerjaa . Sekarang ni nak dikatakan free , tak free mana . Kerja sekolah masih banyak atas meja tuhh . Tapi takpe , demi awak semuaaaaa saya sanggup buat apa saja *Cewahhh . 

Sebelum tu , korang check dulu senarai peserta . SINI . Saya buat cabutan guna random ni ikut nombor peserta . 

Tiba masa yang dinanti-nantikan , dengan ini saya mengumumkan pemenang-pemenang GA 
Pemenang bagi kategori Random ialah :


Voucher RM30 by Lovebag Lovebag (1 pemenang)
136.http://www.hot-lips.co.cc/2012/06/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html 


1x Classic Template and 1x Header by Marsya (2 pemenang)
109.
http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/2012/05/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html
145.
http://kisahhatiekah.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html

1x Mug utk Minuman Panas by Magnifique Bonbons Love (2 pemenang)
111.
 http://princesseha.blogspot.com/2012/05/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html 
168.
http://nanitheawesome.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-atirah-hayati-dan.html

1x Tudung Bawal by Modern Hijab (1 pemenang)
157.
http://lovesokmo.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html

3x Brooch by Byla Collection (1 pemenang)
212.
http://moshi-official-blog.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html

1x Tops & Pashmina by Lovely Shawl (1 pemenang)
185.
http://qiera-humai.blogspot.com/2012/07/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html

1x Owl Neclace by Myra Syamira (1 pemenang)
186.
http://mirameyaz.blogspot.com/2012/07/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html

1x Topup RM5 by Nur Aliya (Semua rangkaian)
(1 pemenang)
32.
http://eydawoit.blogspot.com/2012/05/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html



Pemenang bagi kategori Top Refferal ialahhhhhh : -


1x Keychain Name by Fyza
161.http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-atirah-hayati-siti.html
Oren : Pemenang yang dah hantar detail . 

Dah puas tengok ? Menang tak ? Tak menang ? Alaaaaa , sorry kay . Saya tak pilih kasih pom kat sini , apa-apa pun marah je kat pakcik random tu sebab tak bagi korang menang . hahaha . tapi yang top refferal tu saya pilih orang yg rajin promote GA saya . Takde istilah pilih kasih disini ye adik-adik , kakak-kakak , abang-abang *ada ke? hahaha


Btw , kepada pemenang-pemenang diatas , sila tuntut hadiah dengan menghantar detail-detail dibawah di mesej SINI sahaja , tempat lain tak dierima. dan kalau nak tengok gambar-2 hadiah , KLIK SINI. kalau detail tak lengkap , tiada maaf bagimu , saya akan pilih pemenang baru . 

Pemenang yang memenangi hadiah barangan atau voucher , sila hantar detail seperti berikut :
Tajuk : SAYA MENANG Simple GA by AH & SS 
No. anda dalam link peserta :
Link/URL entry anda :
Hadiah apa yang korang dapat (sertakan nama sponsor) : 
Nama penuh :
Alamat penuh :
No telefon :
Email :

Pemenang yang memenangi hadiah topup , sila hantar detail seperti berikut :
Tajuk : SAYA MENANG Simple GA by AH & SS 
No. anda dalam link peserta :
Link/URL entry anda :
Hadiah apa yang korang dapat (sertakan nama sponsor) : 
Nama :
No . Telefon *Wajib :
Nyatakan sama ada (Maxis/Celcom/Digi) :

Pemenang yang memenangi hadiah Classic Template & Header , sila hantar detail seperti berikut :
Tajuk : SAYA MENANG Simple GA by AH & SS 
No. anda dalam link peserta :
Link/URL entry anda :
Hadiah apa yang korang dapat (sertakan nama sponsor) : 
Nama :
*Nanti saya akan bg mklumat lnjut kt awak yg hantar detail . 

Saya bagi masa seminggu untuk menghantar detail-detail diatas . Jika masih ada yang belum menghantar dalam masa seminggu [23 Julai 2012] , hadiah akan diberi kpd sponsor balik .